O nama

Home/O nama
O nama 2017-05-10T21:55:38+00:00

Olsta d.o.o

 je agencija za sportski menadžment i marketing koja se bavi zastupanjem košarkaša i trenera u celom svetu. Specijalizovani smo u pronalaženju angažmana, pravnog zastupanja, pregovora i pravljenja FIBA ugovora. Takođe pružamo mogućnost za odlazak u SAD na školovanje i dobijanja sportskih školarina i stipendija u bilo kojoj od srednjih škola ili pripremnih škola, kao i školarine u junior koledžima i univerzitetima. Posvećeni smo našim klijentima i vodimo računa o njihovim karijerama. Posedujemo iskusan tim koji će voditi i savetovati igrače na putu do uspeha. Takođe imamo puno partnera u mnogim zemljama sveta sa kojima uspešno sarađujemo.

Gospodin Goran Ristanović je osnivač agencije OLSTA u Beogradu, bivši košarkaš OKK Beograd i KK Partizan i A – reprezentativac Jugoslavije. Po završetku košarkaške karijere od 1988. do 1992. godine radio je kao Direktor Marketinga u KK Partizan kada je klub 1992. godine postao prvak Evrope na final four u Istanbulu. To vreme u KK Partizan obeležili su asovi: Djordjević, Divac, Paspalj, Danilović kao i trenerske velicine: Obradović i Vujošević. Posle toga je radio kao Direktor KK Beobanka, kluba koji je ostavio duboki trag u jugoslovenskoj košarci. Gospodin Ristanović diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Gospodin Vladimir Lukajić (FIBA licencirani košarkaški agent) je menadžer agencije Olsta d.o.o iz Beograda. Košarkom se bavio u mlađem dobu i prošao je sve uzrasne kategorije omladinske škole KK Hemofarm iz Vršca. Po odlasku na studije u Beograd prestaje da se bavi aktivnim i profesionalnim igranjem košarke, ali ostaje u košarci u drugom svojstvu, kao skaut i asistent svom ocu, poznatom i popularnom košarkaškom treneru Željku Lukajiću. Vladimir je asistirao u skautingu u brojnim klubovima u kojima je Željko radio kao što su KK Lukoil Sofija iz Bugarske, KK Univerzitet Surgut iz Rusije, KK Hemofarm Vršac iz Srbije, KK Politehnika Ljvov iz Ukrajine i KK Igokea iz Bosne i Hercegovine. Vladimir tečno govori Engleski i Ruski jezik. Završio je master na Fakultetu za Industrijski Menadžment i Marketing na Univerzitetu u Beogradu.